Business Club TV

Af en toe zal er een item worden gemaakt door de Business Club TV van omroep Ede. Het betreft daarbij altijd onderwerpen die interessant zijn voor ondernemers. Zo zullen we jaarlijks op het Business Event van de gemeente Ede aanwezig zijn om de verkiezing van de ondernemers van het jaar vast te leggen. We willen dit ook doen voor buurgemeente Veenendaal.

Voor wie is het bestemd?

Business Club TV is bestemd voor ondernemers uit de regio Gelderse Vallei/Foodvalley. We vragen daarbij om ondersteuning aan de leden van de Business Club van Omroep Ede.

Leden Business Club Omroep Ede

Een ondernemer kan lid worden van nadat hij/zij in de uitzending van BusinessClubRadio is geweest. Hierdoor hebben alle leden dezelfde leuke ervaring en dat schept een band. We streven naar afwisseling in branches en beroepen. Ook zullen we bestuurders vragen die invloed hebben op ondernemingen danwel ondersteuning verlenen op diverse gebieden.

BusinessClubRadio Lustrum BBQ: 9 april 2019

Op dinsdag 9 april was het precies 5 jaar geleden dat we startten met de eerste uitzending van BusinessClubRadio. Om dit te vieren hebben we alle gasten van de afgelopen 5 jaar uitgenodigd om dit mooie feit met ons te vieren. Op de prachtige locatie van Bomenspecialist Brienen Brienissen verzorgde hoofdsponsor deMaes Catering Services uit Veenendaal de BBQ is prachtige weersomstandigheden. Het was natuurlijk nog wel een beetje fris, maar dat kon de pret niet drukken.  Kijk hier naar de video.

Business Event Veenendaal 2018: Verkiezing ondernemingen van het jaar

Op maandag 19 november 2018 werd in de Basiliek het Business Event Veenendaal georganiseerd met de veriezing van de ondernemer van het jaar in de diverse cataegoriën.

 

Business Event Wageningen 2018: Verkiezing ondernemingen van het jaar

Op maandag 9 april 2018 werd in Fletcher Hotel De Wageningsche Berg het Business Event Wageningen georganiseerd met de veriezing van de ondernemer van het jaar in de diverse cataegoriën. Met hulp van Sander van den Hoven kunnen we de onderstaande video van dit evenement laten zien.

 

Business Event Ede 2018: Verkiezing ondernemingen van het jaar

Op maandag 15 oktober 2018 werd in Hotel en congrescentrum De Reehorst het Business Event Ede georganiseerd met de veriezing van de ondernemer van het jaar in de diverse cataegoriën.

 

Business Event Veenendaal 2017: Verkiezing ondernemingen van het jaar

Op maandag 20 november was het weer zover. In de Basiliek werden de jaarlijkse ondernemers awards uitgereikt in diverse categorieën. De presentatie van de avond werd leuk en professioneel verzorgd door Anita Witzier. Hieronder treft u de opnamen aan die tijdens het event door ons zijn gemaakt.

Cat. Jonge Onderneming

 • IJssalon Daisy’s – Thomas Leijten
 • Espressobar De Faazaaant – Nicolien Berghuis (winnaar)
 • CitySpa Veenendaal – Marije van Huffel

 

Cat. MKB & Detailhandel

 • Catering Groep Nederland B.V. – Ronald en Ramona Burgers
 • De Eekhoeve – Wilco en Tineke Hardeman
 • DS 80 Verpakkingsmaterialen B.V. – Gijs van den Oever en Marianne Zwart-Brandsma (winnaar)

Cat. Grootzakelijk

 • Rodenburg Bouwkundige Realisatie B.V. – Tim Rodenburg en Simon de Waard
 • Cimar Electronics B.V. Marius van Ekris en Cilia van Ekris-van Velthuizen (winnaar)
 • Delektro B.V. – Jacob van Leeuwen

ICT Award

Mprise – Joop de Jong

Rabo Publieksprijs

Delektro B.V. Jacob van Leeuwen

En hier is de sfeerimpressie van de avond.

Met natuurlijk de netwerkborrel na de prijsuitreiking.

Ondernemer van het jaar 2017 Ede

Business Event Ede 2017

Op maandag 23 oktober was BusinessClubTV aanwezig bij het Business Event Ede waar de prijzen werden uitgereikt voor de ondernemers van het jaar. In een sprookjesachtige setting in Hotel de Reehorst werd het programma gepresenteerd door Anita Witzier en de prijzen bekend gemaakt door de voorzitter van de jury, notaris Sjirk Bijma.

Kijk hier naar de interviews met:

 • Wesley Glasmacher- WesInTheWild – winnaar Jonge Ondernemer van het jaar
 • Jan Siebelink – Sieplo – winnaar MKB van het jaar
 • Bart Maas – Eurotrol – winnaar categorie Grootzakelijk
 • Hannes de Paauw – CTS IT – winnaar Rabo Publieksprijs
 • René Verhulst – Burgemeester Gemeente Ede

BusinessClubRadio borrel 12 oktober 2017

Op donderdag 12 oktober waren we uitgenodigd om letterlijk en figuurlijk bij Dick van de Maas in de keuken te komen kijken. Ongeveer 12 gelukkigen hebben tekst en uitleg gekregen van de dagelijkse operaties in het keukendomein van onze Zilversponsor DeMaes Catering Service Veenendaal. Het was leuk om te zien hoe zijn team daar al 22 jaar de meest fantastische gerechten bij elkaar tovert. Gelukkig voor ons werd het begeleid door een hapje en drankje. Dick vertelde ook over zijn wens voor een mooie en vooral duurzame toekomst. Als er geïnteresseerde investeerders zijn dan zal hij het graag nog eens toelichten.

Dank voor je gastheerschap!

Haringparty Veenendaal 2017

Op maandag 19 juni vond de jaarlijkse Haringparty plaats, dit jaar in restaurant de Vendel. Het is een mooie traditie om met elkaar de zomer in te luiden met verse haring. Dat is het moment waarop de zilveren haring wordt uitgereikt aan een Veense ondernemer die zich inmiddels heeft bewezen. Dit jaar was het Arris Hardeman van de Eekhoeve. Een prachtig duurzaam bedrijf dat veel doet voor de lokale bevolking.
Sjors Rosendaal van Heeren van de Vis vertelt vol trots (terecht) over het winnen van het eerste vaatje haring de week daarvoor. Zijn familie biedt er al jaren op en nu is het eindelijk gelukt. Verder komen natuurlijk voorzitter Wim Werkman en Burgemeester Wouter Kolff weer aan het woord.
Het is een heel goed haring jaar dit jaar.

3 jaar BusinessClubRadio

Op donderdag 13 april vierde BusinessClubRadio haar verjaardag en de 150e uitzending samen met de BCR Sponsors in het openluchttheater in Ede. Deze avond werd mogelijk gemaakt door het Team Economie van de gemeente Ede en wethouder Willemien Vreugdenhil komt aan het woord als hoofdsponsor. De innerlijke mens werd verzorgd door De Maes Gastvrij en de Louis van de Edese Commerciële Club.
Een gezellig samenzijn met ondernemers van allerlei verschillende vakgebieden maar met allemaal één overeenkomst: Ze zijn gast geweest BusinessClubRadio.
Wil je er de volgende keer (in augustus) bij zijn? Zorg dan dat je je op tijd aanmeldt.
Let op: alleen gasten van het radioprogramma kunnen lid worden (tenzij je ons weet te overtuigen dat je constructief kan bijdragen aan ons doel om Radio/TV programma’s te maken voor ondernemers in de regio Food Valley). Daar staan dan diverse voordelen tegenover.

Business Event Wageningen 2017

Op maandag 27 maart BusinessClubTV aanwezig bij het Business Event Wageningen waar de prijzen werden uitgereikt voor de ondernemers van het jaar. In een mooie setting in Hotel de Wageningsche Berg werd het programma gepresenteerd door Harm Edens en de prijzen bekend gemaakt door de voorzitter van de jury, notaris Sjirk Bijma.

Kijk hier naar de interviews met:

 • Geert van Rumund – Burgemeester Wageningen
 • Harm Edens – Presentator
 • Marc Arts – GreenFood50 – winnaar starter van het jaar
 • Berend Tillema – Agroflux – Jonge Held van het jaar
 • Heerenstraat Theater – winnaar Detailhandel & HORECA
 • Edwin van Rennes – Van Rennes groep – winnaar categorie Grootzakelijk
 • Rogier de Kraaij – Bar Restaurant Taste – Publieksprijs
 • Peter Wissing en Lisette Kwakkel – ’t Zuivelhoekje – genomineerd Detailhandel & HORECA – PLUS 1e bij verkiezing Nederlandse Kaaswinkel van het jaar 2017

Beursvloer 2017

Op maandag 20 februari was BusinessClubTV aanwezig bij de Beursvloer in het van der Valk Hotel Veenendaal. Hier komen ondernemer en verenigingen naar toe om elkaar in 2017 verder te helpen met gesloten beurs. De verenigingen hebben een zoekvraag en de ondernemers willen graag in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) lokaal een handje helpen als goed doel. Een mooi evenement dat jaarlijks wordt georganiseerd. Dit jaar werd het vooraf gegaan door een presentatie van Ynzo van Zanten over de opkomst van het chocolademerk Tony Chocolonely. Een zeer geslaagde middag met een geweldig resultaat.

Kijk hier naar de interviews met:

 • Wim Werkman – Voorzitter BKV (sponsort de beursvloer)
 • Reggy Broekhuijse – Organisator van de beursvloer
 • Jos Schilte – Spreekstalmeester
 • Peter Baaten – Hoekman
 • Henrieke Segers – Coördinator Stichting Netwerk voor Jou
 • Wim Aalbers – Beweging in de Zaak, Ondernemer

Nieuwjaarsreceptie Bedrijvenkring Veenendaal 2017

Op maandag 9 januari was BusinessClubTV aanwezig op de nieuwjaarsreceptie van Bedrijvenkring Veenendaal die plaatsvond in het Boshotel in Overberg. In een gezellige sfeer werd door voorzitter Wim Werkman verteld wat de activiteiten voor het komend jaar gaan inhouden. Daarna werd door burgemeester Wouter Kolff de Veenendaalse MVO award 2017 uitgereikt aan Madelon Voorhoeve van Orcon. Er was natuurlijk volop gelegenheid tot netwerken.

Kijk hier naar de interviews met:

 • Wim van den Brandt – Voorzitter EBC
 • Madelon Voorhoeve – Orcon
 • Wim Werkman – Voorzitter BKV

Business Event Veenendaal 2016

Op maandag 21 november werd in de Basiliek in Veenendaal wederom het Business Event gehouden. Onder toeziend oog van ongeveer 450 gasten werden in de grote zaal de verschillende prijzen uitgereikt aan allerlei mooie ondernemingen die Veenendaal rijk is. De avond werd gepresenteerd door Harm Edens, bekend van o.a. Dit was het Nieuws. Oo dit jaar was het geen eenvoudige opdracht voor de voordrachtcommissie en de jury, maar onder leiding van notaris Arnoud Wilod Versprille van OLENZ hebben ze alweer prachtige winnaars uitgekozen.

 • Jonge Onderneming: Flitsmeister
 • MKB & Detailhandel: Paramedisch Instituut Rembrandt
 • Groot Zakelijk: KONE
 • ICT Award: Hillstar
 • Rabo Publieksprijs: Jede Koffie

Een succesvol netwerk event waar we hebben kunnen kennismaken met mooie bedrijven. Ze zullen allemaal aan bod gaan komen bij BusinessClubRadio.

Haringparty Bedrijvenkring Veenendaal 2016

Op maandag 20 juni vond de jaarlijkse haringparty van Bedrijvenkring Veenendaal plaats bij Restaurant Mucha. Deze traditionele bijeenkomst was meteen het moment waarop waardige wijze afscheid werd genomen van oud voorzitter Koos Rodenburg die als extra dank de zeldzame gouden haring opgespeld kreeg. We namen ook afscheid van ex-bestuurslid Bep van Doorn, met dank aan de vele jaren inzet. Natuurlijk werd de zilveren haring uitgereikt aan iemand die al jarenlang een zinvolle bijdrage levert aan het ondernemersklimaat is Veenendaal. Dit jaar is het Binnenstadsmanager Peter Baten. Zeer verdiend.

BBQ BusinessClubRadio 2016

Jaarlijks organiseert BusinessClubRadio een BBQ voor alle sponsoren van de stichting RMS Vallei, het Regionaal Media Centrum Vallei. We streven naar een zo groot mogelijke groep want streek-Radio en -TV in de Food Valley Regio is belangrijk. Dat kunnen we niet voor elkaar krijgen met alleen maar vrijwilligers. Dit jaar was dat op 7 april en we waren te gast bij Ecofields in Wekerom. Dick van der Maas verzorgde het geheel en we hebben echt genoten van het fantastische vlees van de Biologische kalfs fokkerij van gastheer Bart Boon. BusinessClubTV liet een aantal ondernemers aan het woord over hun missie en doelgroep. Aan het woord komen:

 • Michiel van de Watering, Thexton Armstrong
 • Jan Roelofsen, Clip2Go
 • Gerrit Bulten, Burst video
 • Dick van der Maas, De Maes Gastvrij
 • Jan van Santen, Waaijenberg Verhuizingen

Ondernemend Veenendaal 2015

Op woensdag 9 december waren de ondernemers van Veenendaal bij elkaar in het van der valk hotel Veenendaal. Het topic was Security en vooral Cyber security. BusinessClub TV sprak met een aantal bestuurders over wat er zoal is bereikt in 2015 en wat we kunnen verwachten voor 2016.
Aan het woord komen:

 • René van Holsteijn, directeur IW4 en bestuurslid Bedrijvenkring Veenendaal
 • Roeland tameling (ex-) manager Promotie Veenendaal
 • René van Elferen, voorzitter promotie Veenendaal
 • Marco Verloop, wethouder Economische Zaken gemeente veenendaal
 • Wouter Kolff, burgemeester Veenendaal

Business Event Veenendaal 2015

Op maandag 30 november werd in de Basiliek in Veenendaal het jaarlijkse Business Event gehouden. In de prachtige grote zaal waren honderden enthousiaste ondernemers en hun gasten getuige van de uitreiking van de verschillende prijzen die voor de verschillende categoriën werden uitgereikt. Net als bij het business Event Ede werd de avond gepresenteerd door de geweldige theatermaker en sneldichter Willem Gunneman die ook nu weer werd bijgestaan door pianist Jan Vayne. De voordrachtcommissie en de jury, onder leiding van notaris Arnoud Wilod Versprille van OLENZ hebben het wederom zwaar maar ook zij hebben goede winnaars uitgekozen.

 • Jonge Onderneming: ASB B.V. – Coen Lagerwey
 • MKB & Detailhandel: Jumbo Huibers – Kees Huibers
 • Groot Zakelijk: Lantor – Daan Koppen & Martin den Ottolander
 • ICT Award: ION-IP – Michael Bachman
 • Rabo Publieksprijs: Jumbo Huibers – Kees Huibers

Weer een superavond met aansluitend een feestelijke netwerkborrel.

BusinessClub leden aan het woord

Leden van de BusinessClub worden bij gelegenheid gevraagd naar hun activiteiten op zakelijke gebieden.
Tijdens de netwerkbijeenkomst in november 2015 bij La Vita Lifestyleclub in Veenendaal (exclusief voor leden van de BusinessClub die de omroep willen sponsoren) hebben we ze gevraagd naar hun situatie en prioriteiten. In april is de volgende bijeenkomst.

Hoe belangrijk zijn algemene voorwaarden in jouw bedrijf


Onderzoekt u ook uw medewerkerstevredenheid?


Wat zijn belangrijke punten voor het komende halfjaar?


Business Event Ede 2015

Op maandag 12 oktober werd in de Reehorst in Ede het jaarlijkse Business Event Ede gehouden. Een volle grote zaal was getuige van de uitreiking van de verschillende prijzen die voor de verschillende categoriën werden uitgereikt. Het was een indrukwekkende avond die werd gepresenteerd door theatermaker en sneldichter Willem Gunneman die werd bijgestaan door pianist Jan Vayne. De voordrachtcommissie en de jury, onder leiding van notaris Sjirk Bijma hebben moeilijke keuzes moeten maken maar zijn ook dit jaar met prachtige winnaars gekomen.

 • Jonge Onderneming: Zwemschool Zwemzeker – Oscar Boelema
 • MKB & Detailhandel: People behind The Mirror – Bert de Zeeuw
 • Groot Zakelijk: VIKA – Mel tunderman
 • Rabo Publieksprijs: Eindeloos Koffie, Thee & Winkel – Miranda van Veldhuizen

Een mooie avond die werd afgesloten door een feestelijke netwerkborrel.

BusinessClub leden aan het woord

Leden van de BusinessClub worden bij gelegenheid gevraagd naar hun activiteiten op zakelijke gebieden.
Tijdens de eerste jaarlijkse barbeque, gehouden op 8 april 2015 (exclusief voor leden van de BusinessClub die de omroep willen sponsoren) hebben we ze gevraagd naar hoe zij het doen. Het is interessant om te zien dat men er verschillend over denkt.

Aan de rechterzijde het verslag per persoon die ieder de drie vragen beantwoord. Hieronder de drie vragen per vraag.

Bij een volgende gelegenheid zullen we weer drie vragen voorleggen.
We zoeken nog een sponsor die de drankjes voor zijn rekening wil nemen. WIE?


Wat doe jij aan Marketing?


Hoe meet je klanttevredenheid?


Welke media zet jij in?


Gala Ondernemend Veenendaal

Op zaterdag 25 april werd in het van der Valk hotel Veenendaal het Gala Ondernemend Veenendaal gevierd. 200 ondernemers genoten van een prachtige avond, prima entertainment en vooral van elkaar. Er zijn vele nieuwe verbindingen gelegd om als ondernemers in Veenendaal (en daarbuiten) te zorgen voor een gezond klimaat dat de werkgelegenheid bevorderd en nieuwe ondernemers naar Veenendaal trekt. Hiernaast treft u het verslag aan en hieronder de drie entertainment elementen van de avond:

 • Lucas van Roekel en Burgemeester Wouter Kolff
 • Matthijn Buwalda
 • Johan Meijer en Annemarie Houkes

Dit moeten we vaker doen.
Ondernemersmanifestatie BOKS

Op 12 maart 2015 werd in Plantion een bijeenkomst georganiseerd door de Federatie Ondernemerskringen Valleiregio met ca. 350 ondernemers uit Wageningen, Veenendaal, Ede, Barneveld, Nijkerk, Renswoude, Scherpenzeel, Woudenberg en Rhenen.
Onderwerpen die aan de orde kwamen zijn:

 • Food Valley: wat heb ik eraan?
 • Goed personeel: hoe kom ik eraan?
 • Innovatie: hoe kan ik dat doen?
 • Geld in de tent: hoe kom ik aan geld?
 • Wat doet Foodvalley.nl?

In een echte Boks arena hebben sprekers het publiek getoond wat de knelpunten zijn. Er zijn oplossingen nodig. Een daarvan is een centraal loket voor geheel Food Valley. Er is nog veel regelwerk nodig om een helder en transparant aanspreekpunt te bieden.

Business Event Veenendaal 2014

Op maandagavond 8 december vond voor de 10e keer de verkiezing van de ondernemer van het jaar van de gemeente Veenendaal plaats in de Lampegiet. Ook hier werden ondernemers in het zonnetje gezet. Business Club TV was erbij en maakte bijgaande reportage.

De winnaars van 2014:

 • Jet Venrzent (jonge ondernemingen)
 • Orcon BV (MKB en Detailhandel)
 • Jan Zandbergen (Grootzakelijk)
 • Bartosz (ICT Award)
 • CMC Bedrijfsmakelaars (Rabo Publieksprijs)

Gefeliciteerd!

Business Event Ede 2014

Op maandagavond 13 oktober vond voor de 10e keer de verkiezing van de ondernemer van het jaar van de gemeente Ede plaats in de Reehorst. Het is een mooie gelegenheid om ondernemers in het zonnetje te zetten waarna er natuurlijk gelegenheid is om ze te feliciteren en te netwerken met de andere aanwezigen. Business Club TV was erbij en heeft daarover bijgaande reportage gemaakt.

De winnaars van 2014:

 • Ede aan de Kook (jonge ondernemingen)
 • Van der Wiel Optiek en optometrie (MKB en Detailhandel)
 • ITN Installatietechniek (Grootzakelijk)
 • 3D Worknet (Rabo Publieksprijs)

Gefeliciteerd!